Den jyske Opera fordeler sine premierer over hele landet, mest i Aarhus, hvor forårets turnéforestilling åbner hvert år, mens efterårets turnépremiere skifter mellem Odense, Aalborg og som nu i Alsion i Sønderborg. Bortset fra den store sommeropera i Aarhus fortsætter den landet rundt alt efter egnetheden af sale og de lokale teater- og musikforeningernes interesse og mod. Tryk på DJOs annonce øverst til højre og find alle spilledatoer og desuden avisanmeldelser fra premieren på ”Askepot”. Der kommer flere anmeldelser fra opførelserne i Aarhus den 28. og 29. oktober..  

Men også publikums begejstring har været stor. Jakob Wivel i Børsen giver fem stjerner: ”Den jyske opera har ikke sparet på noget, og DJO er leveringsdygtig – legesyg elegance, lune, fart”. Ole Strårup fandt også fem stjerner at tage med hjem på Aarhus Stiftstidende: ”Velskabt morskab. Højt tempo og fin underholdning”.  I Jyske Vestkysten giver Katrine Lund Walsted hele seks stjerner: ”Når syngende godhed overvinder alt det onde”.

Jeg må beklage, at der denne gang ikke kan komme en anmeldelse af forestillingen her på jcklassisk.dk, men læs min omstående artikel om ”Askepot mest for de voksne”, som dog er en slags anmeldelse af Rossinis ret usædvanlige og livspositive opera.  

Billede fra Rossinis og DJOs ”Askepot”. Foto Kåre Viemose